Krajem siječnja, točnije 26. i 28. u mjesecu, čak pet ekipa našeg kluba uputilo se u prekrasan Salzburg na prvo međunarodno natjecanje ove sezone. Već osam godina za redom održava se međunarodno natjecanje Mozart Cup na koji se ove godine prijavilo preko čak 90 ekipa iz cijelog svijeta. 

Zagrebačke pahuljice bile su jedini klub koje su sudjelovale s pet ekipa u kategorijama seniorke, juniorke, mlađe juniorke, napredne kadetkinje i mješovito godište. Jako smo ponosni na naše cure koje su ostvarile odličan plasman u svim kategorijama.

Seniorska reprezentacija Hrvatske plasirala se na osmo mjesto s ukupno 101,12 bodova, te iza sebe ostavile ekipe Austrije, Australije, Velike Britanije i Italije. Poredak prva tri mjesta u seniorskoj ekipi izgleda ovako:

  1.  Les Supremes Senior (CAN) 185.12
  2. Skyliners Senior (USA) 179.92
  3. LUMINEERS (FIN) 168.78

Ovdje možete pogledati seniorski kratki i slobodni program. 

Juniorke su također ostvarile odlično jedanaesto mjesto s rekordnih 71.66 bodova. Ovdje možete pogledati juniorski kratki i slobodni program

U kategoriji mlađih juniorki prvo mjesto zauzela je finska ekipa Starlights, a naše cure završile su na sedmom mjestu s 34.12 bodova. Ovdje možete pogledati program mlađih juniorki

Zadnji dan natjecanja nastupale su kategorije napredne kadetkinje i mješovito godište. Napredne kadetkinje završile su na petom mjestu s 43,55 bodova, iza poljske ekipe Ice Fire Novice, a ekipa ‘Mixed Age’ na jedanaestom mjestu s 26.21 bodova. 

Ovdje možete pogledati program naprednih kadetkinja i Mixed Age ekipe

Za nešto manje od tri tjedna naše mlađe juniorke i juniorke odlaze na Spring cup u Milano, a prvi vikend u trećem mjesecu održava se međunarodno natjecanje u Budimpešti na kojem ćemo također nastupiti!

Moramo napomenuti kako smo imale priliku posjetiti Salzburški rudnik soli. Čak 95 klizačica iz svih pet ekipa spustilo se 150 metara ispod zemlje gdje je uslijedila zabavna i poučna avantura. Spuštali smo se toboganima, gledali poučan film o samim počecima rudnika i probali vodu koja u sebi zadrži čak 27 posto soli. Ukoliko niste znali, to je najveći postotak soli koji voda može imati.

Hvala svima koji su nas došli bodriti. Naši navijači naša su najbolja podrška! 

P.S. Slike iz Salzburga možete pogledati u galeriji! Fotografi: Tomislav Šolić, Renato Branđolica.