Svjetsko seniorsko prvenstvo – Hamilton, Kanada

Naslovna fotka

 Svjetsko seniorsko prvenstvo – Hamilton, Kanada

Dan polaska, 6. travanj, uskrsni ponedjeljak, zagrebački aerodrom  i naše najstarije Pahuljice u nevjerice gledaju u monitor koji pokazuje da nam let do Pariza kasni tri sata, što znači da nećemo stići na let iz Pariza za Toronto. Vođa puta se istog trenutka obratio odgovornim ljudima. „Bitka“ za  pronalaskom rješenja trajala je više od četiri sata, ali na žalost do rješenja nije došlo. Jedino rješenje bilo je provesti noć u Parizu i čekati sutrašnji let iz Pariza za Toronto. Mnogi su se pitali, zar toliko mjeseci treba za pripremu odlaska na svjetsko prvenstvo, a na kraju ne znaš hoćeš li uopće stići na vrijeme.

Nakon posjeta Parizu, napokon smo se ukrcali u naš avion za Toronto. Došavši na konačno odredište odmah smo se uputili prema slapovima Niagare, gdje smo se napokon malo opustili. Neke djevojke po drugi put, ali većina njih prvi put uživale su u ljepotama kanadskih slapova i prekrasnom restoranu s pogledom na slapove. Ostalo je još malo vremena, pa smo posjetile CN Tower  i doživjele Toronto pod noćnim svjetlima.  Nakon višesatnog rezgledavanja smjestili smo se u hotel, te pokušale ostaviti sve događaje i uzbuđenja od puta iza nas, a koncentraciju usmjeriti na najvažnije dio – natjecanje.

Kao i na svakom svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju tako i na ovome, dva neslužbena treninga održavaju se u srijedu i četvrtak, a natjecanje u petak i subotu.  Na prvom treningu u srijedu ujutro naše su seniorke pokazale svu svoju snalažljivost i sigurnost želeći postići više, jer se pri samom odlasku na svjetsko prvenstvo ozljedila jedna od klizačica, a zbog neočekivanog kašnjenja leta morale smo propustiti dodatan trening  koji bi nam puno značio u ovakvom trenutku. Bez obzira na sve, seniorke su i ostale neslužbene treninge odradile najbolje što su mogle i dale sve od sebe.

Došao je i petak – dan natjecanja! Kratki program. Djevojek su bile spremne pokazati što su radile cijele sezone i bez obzira na manje pogreške otklizale su dobar program. Pri završetku kratkog programa nisu u potpunosti bile zadovoljne, ali znali smo svi zajedno da će subota promijeniti sve. I to se i dogodilo! Stigla je subota, slobodini program i trenutak kada su naše seniorke pokazale što znaju i promijenile sliku od prethodnog dana. Također se dogodila i promjena u samom vrhu! Finkinje nisu obranile prošlogodišnje zlato! Ovaj put zlato su ponijele kanađanke, finkinje srebro, a po prvi put na postolje su stale i ruskinje koje su sa sobom odnjele broncu.

Putovanje je bilo vrlo zanimljivo, a natjecanje poprilično uspješno. Rezultate natjecanja možete pregledati ovdje

Nastup naših seniorki pogledajte u Galeriji.

Krećemo se spremati za novu sezonu i  nove pobjede!

Podijeli:

Nedavne objave:

13. Memorijal Lare Đerić

U spomen na Laru Đerić u ledenoj dvorani Zagrebačkog velesajma 22. i 23. listopada održan je 13. klizački memorijal koji

POZIV NA SKUPŠTINU

[embeddoc url=”https://zagrebsnowflakes.com/wp-content/uploads/2022/05/Poziv-na-skupstinu-2022.pdf”]