1 (47)

 

Proteklog tjedna, tri su ekipe Zagrebačkih pahuljica, kadetkinje A i B te Mixed age sudjelovale na prvom Budapest Cupu (19. – 21.03.2015.) u Budimpešti. Natjecanje je održano u petak, 20.03. i subotu, 21.03.2015. Prvog su dana nastupile kadetkinje A i kadetkinje B, dok su se u subotu, po prvi puta natjecale klizačice Mixed age ekipe.

Nastupe je popratio velik broj navijača i roditelja koji su iskoristivši blizinu Budimpešte, pomogli klizačicama da što bolje otkližu svoje programe. Bilo je lijepo vidjeti brojne zastave, roditelje i klizačice s nacionalnim obilježjima i gromoglasno bodrenje ekipa na ledu. U pojedinim je trenucima bilo nemoguće znati da se nalazimo u susjednoj nam Madžarskoj, a ne u Zagrebu.

Kadetkinje su u Budimpeštu stigle već u četvrtak te su prisustvovale ždrijebu i pripremale se za natjecanje koje je održano u petak. Kadetkinje B su, što se tiče nastupa naših klizačica „otvorile led“ osvojivši, s 14,40 bodova 3. mjesto u svojoj kategoriji te u Zagreb donijele broncu. Kadetkinje A su imale teže protivnice te su kao najmlađe sudionice svoje skupine osvojile 16,02 boda te zauzele 8. mjesto.

Drugog dana su nastupile klizačice Mixed age ekipe te su svojim debitantskim nastupom osvojile 23,86 bodova i zauzele također 8. mjesto, u svojoj kategoriji ostavivši iza sebe Norvežanke i Turkinje.

Detaljne rezultate i popis svih ekipa prema skupinama možete pogledati na ovoj poveznici:

http://www.sysbudapestcup.com/results.php

Galeriju možete pogledati i ovdje.