Nastup Zagrebačkih pahuljica na 7. Mozart kupu u Salzburgu

Od 19. 1. 2017. do 22. 1. 2017. u ledenoj dvorani Eisarena Salzburg održao se 7. Mozart kup.  Natjecanje je okupilo klizačice i klizače iz ukupno 16 zemalja svijeta koje su se natjecale u 7 kategorija. Naše Pahuljice predstavile su se s tri ekipe: seniorkama, mlađim juniorkama i kadetkinjama A. Uz glavne i pomoćne trenerice, povjerenice ekipa te ostale članove kluba koji su pratili naše Pahuljice, s tribina su ih sve dane natjecanja bodrili i naši vjerni navijači.

Natjecanje u petak, 20. 1., u kategoriji kadetkinja A otvorile su upravo naše Pahuljice. Prema dobi članica najmlađe od pet ekipa u toj kategoriji i sa šesnaest klizačica najbrojnije po sastavu na ledu, hrabro su otklizale svoj program i lijepo predstavile naš klub osvojivši ukupno 24,27 bodova. Trema i nekoliko pogrešaka onemogućili su bolji plasman, ali je nastup bio važno iskustvo i poticaj za sljedeća natjecanja. Prvo mjesto među kadetkinjama A osvojile su Njemice iz ekipe Saxony Ice Pearls. U popodnevnim satima istoga dana nastupile su i naše seniorke s kratkim programom. Među 11 ekipa zauzele su 7. mjesto osvojivši 33,49 bodova i ostavivši za sobom klizačice iz Češke, Nizozemske, Austrije i Velike Britanije. Prvo mjesto zauzele su nedostižne Finkinje iz ekipe Marigold Ice Unity sa 63,59 bodova.

 

U subotu, 21. 1., pratili smo nastupe naših mlađih juniorki i slobodan program seniorki. Mlađe juniorke su u jakoj konkurenciji vrlo dobro otklizale svoj program i ostavile odličan ukupni dojam. Zauzele su 6. mjesto ispred Španjolki i Šveđanki, a ispred njih plasirale su se četiri finske i jedna britanska ekipa. Taj je dan završio natjecanjem seniorki u slobodnom programu. Nakon nastupa nekoliko ekipa čije je koreografije pratila glazba podjednakog stila, naše su seniorke bile pravo osvježenje i svojim su dinamičnim programom uz glazbu Beatlesa podigle atmosferu u cijeloj dvorani. Klizale su odlično, za svoj slobodni program dobile 61,84 bodova te s osvojenih 95,33 bodova u kratkom i slobodnom programu zauzele 7. mjesto u ukupnom plasmanu.

Sve dane natjecanja u Salzburgu je vladalo pravo zimsko ozračje i ledena hladnoća. Ipak, naše su klizačice vrijeme između službenih treninga i natjecanja uspjele iskoristiti za šetnju gradom i razgledavanje znamenitosti. Uz nezaobilaznu vožnju uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg i obilazak slikovitih gradskih ulica našlo se vremena i za vruću čokoladu i kupovinu Mozart-kuglica. Ove smo godine ostavili svoj trag i na Makartstegu, poznatom pješačkom mostu koji od milja zovu i „Liebesbrücke“ („Most ljubavi“); postavljanjem lokota Zagrebačkih pahuljica na ogradu simbolično smo označili svoje malo mjesto u Salzburgu, sa željama za sreću i ponovni susret na budućim natjecanjima.

Slike s nastupa u Salzburgu pregledajte u našoj galeriji.

Podijeli:

Nedavne objave:

13. Memorijal Lare Đerić

U spomen na Laru Đerić u ledenoj dvorani Zagrebačkog velesajma 22. i 23. listopada održan je 13. klizački memorijal koji

POZIV NA SKUPŠTINU

[embeddoc url=”https://zagrebsnowflakes.com/wp-content/uploads/2022/05/Poziv-na-skupstinu-2022.pdf”]