Kadetkinje B posrebrile prošlogodišnju broncu na Budapest Cup-u

Još jedan uspješan nastup u Budimpešti zabilježile su klizačice Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice. Ove se godine Budapest Cup održavao se od 25. do 27. veljače u prekrasnoj novoj dvorani Tüskecsarnok smještenoj na desnoj obali Dunava. Od ekipa Zagrebačkih pahuljica nastupile su kadetkinje B i A, juniorska ekipa i ekipa mixed age. Svakako treba izdvojiti izvanredan nastup kadetkinja B, koje su iznad svih očekivanja i u prilično jakoj konkurenciji osvojili srebrnu medalju! Pod vodstvom glavne trenerice Nataše Bahat i pomoćne trenerice Lucije Sekulić kadetska B ekipa Zagrebačkih pahuljica natjecala se s još sedam ekipa. Svojim dobro „uklizanim“ ovosezonskim programom u konkurenciji dvije Poljske i dvije Njemačke ekipe, te čak tri domaće ekipe, kadetkinje B zauzele su u konačnici visoko drugo mjesto. Nakon prošlogodišnje brončane još je ljepše vratiti se kući iz Budimpešte sa srebrnom medaljom! Kadetkinje A natjecale su se sa sedam ekipa iz Njemačke, Poljske, Italije, Mađarske i daleke Kine i zauzele peto mjesto. Juniorke su se za prvo mjesto natjecale sa njemicama osvojivši srebrnu medalju, a „mixice“ s čak trinaest ekipa iz sedam zemalja.

Ništa manje nego na ledu među klizačicama, veliko uzbuđenje vladalo je i na tribinama. Brojni navijači došli su podržati svoje favorite iz različitih krajeva Europe. Vjerni navijači Zagrebačkih pahuljica i ove su godine u velikom broju pohodili navijačke tribine. Dobro opremljeni najrazličitijim navijačkim rekvizitima navijači u crvenobijelim majicama dočekali su Pahuljice već ispred ulaza u dvoranu. Tijekom natjecanja srčano su bodrili ekipe i dijelili s njima radost zbog uspješnih rezultata, ali i dobro aplauzom nagradili atraktivne nastupe konkurentskih ekipa.

Zaslužene pohvale idu i organizatorima putovanja na natjecanje i vođi puta koje je ovaj put bilo prilično organizacijski zahtjevno. Naime, ove godine je na natjecanje putovalo čak četiri ekipe s dva autobusa, dakle uključujući osobe u pratnji, gotovo stotinu ljudi. Trenerice, povjerenice ekipa i njihove pomoćnice imale su od ranog jutra prepune ruke posla s haljinama, frizurama i ostalim poslovima oko klizačica, a radni dan su završavale oko ponoći sudjelujući s vođom puta u ažuriranju rasporeda aktivnosti i obaveza za idući dan.

U natrpanom i zahtjevnom rasporedu priprema, treninga i natjecanja ostalo je vrlo malo slobodnog vremena za aktivnosti ne vezane na natjecanje. To se vrijeme iskoristilo za jednu kratku večernju šetnju i slikanje ispred zgrade mađarskog parlamenta jedne od neizostavnih destinacija svih posjetitelja Budimpešte, te za posjet poznatom budimpeštanskom zoološkom vrtu. U hotelu u kojem je ekipa bila smještena razloga za slavlje nije nedostajalo. Uz tortu zasluženu drugim mjestom kadetkinja B, klizačice su se počastile i tortom povodom jedne punoljetnosti, a dodijeljeno je i jedno priznanje za pedeseti nastup.

Ovogodišnji Budapest Cup ostaje zapamćen po izvanrednim rezultatima nastupa najmlađih natjecateljskih ekipa Zagrebačkih pahuljica. U atmosferi prepunoj emocija potekle su i prve suze radosnice iz očiju naših klizačicama, a za pretpostaviti je da se i na tribinama „prelila“ po koja, mada vjerojatno vješto sakrivena.

Dio atmosfere iz Budimpešte donosimo u našoj galeriji, a cijeli set fotografija klupskog putovanja na natjecanje u Budimpeštu dostupan je na linku  https://www.dropbox.com/sh/w6itrqipiukz6bf/AAD0uL-o6shBL72KlLPs2pQGa?dl=0

Rezultate natjecanja možete pregledati na službenim stranicama Budapest Cup-a.

Podijeli:

Nedavne objave:

13. Memorijal Lare Đerić

U spomen na Laru Đerić u ledenoj dvorani Zagrebačkog velesajma 22. i 23. listopada održan je 13. klizački memorijal koji

POZIV NA SKUPŠTINU

[embeddoc url=”https://zagrebsnowflakes.com/wp-content/uploads/2022/05/Poziv-na-skupstinu-2022.pdf”]