Izvrstan nastupa Pahuljica na 14. Svjetskom juniorskom kupu i 13. Trofeju Zagrebačkih pahuljica

Baš kao što je bilo najavljivano na promotivnim plakatima, u Domu sportova 11. i 12. ožujka bilo je doista spektakularno! Na 14. ISU Synchronized Skating Junior World Challenge Cup-u 2016, odnosno 13. Zagreb Snowflakes Trophy-ju koji su se u Ledenoj dvorani odvijali paralelno, nastupilo je preko 700 klizačica, odnosno 35 ekipa iz čak 15 zemalja svijeta, a što je više nego ikada do sada. Nakon prošlogodišnjeg Svjetskog juniorskog prvenstva Zagrebačke pahuljice, jedini klub sinkroniziranog klizanja u Hrvatskoj, ponovno su dovele sinkro-klizački svijet u naš grad i omogućili svojim sugrađanima da uživaju u nastupima nekih od najboljih ekipa iz Češke, Finske, Hrvatske, Italije, Kanade, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Španjolske, Švicarske, Švedske, Turske i Velike Britanije.

Prvi dan natjecanja, na samom početku atmosferu su zapalile kadetske ekipe Zagrebačkih pahuljica osvojivši, ekipa Zagrebačke pahuljice (kadeti A) brončanu, odnosno Ice Cats (kadeti B) srebrnu medalju. Kadetkinje B time ne samo da su potvrdile srebro s nedavnog Budapest Cup-a, već su nadmašile vlastiti rekord osvojivši čak 2 boda više nego u Budimpešti! Uslijedilo je svečano otvorenje natjecanja u sklopu kojeg su Ledenom dvoranom zalepršale najmlađe Pahuljice iz sinkro škole, a njihove starije kolegice iz mixed age ekipe pronijele su ledom zastave zemalja sudionika natjecanja. Nakon proglašenja pobjednika u Basic novice kategoriji, natjecanje je nastavljeno izvođenjem kratkih programa juniorskih ekipa u sklopu Svjetskog juniorskog kupa. Naše juniorke, koje su po uzrastu spadale među najmlađe klizačice, imale su vjerojatno najteži zadatak. Natjecale su se u žestokoj konkurenciji od ukupno čak 20 ekipa od kojih su klizački najjače zemlje nastupile sa po dvije ekipe. Dakle, Kanada, Finska, Rusija, Švedska i SAD nastupile su sa ukupno 10, odnosno polovicom od svih ekipa na natjecanju.

Drugi dan započeo je natjecanjem u kategoriji mlađih juniorki u kojoj je naša mlađa juniorska ekipa klizačke noževe za zlatnu medalju ukrstila sa talijanskom ekipom, no morala se na kraju ipak zadovoljiti sa srebrom. Juniorske ekipe klizale su slobodne programe, nakon kojih je ekipa Zagrebačkih pahuljica završila na solidnom 17. mjestu. Seniorke su svoje slobodne programe klizale u večernjim satima. Seniorska ekipa Zagrebačkih pahuljica iznimno je zadovoljna svojim nastupom jer su djevojke uspjele osvojiti čak 105,31 bodova, ostvarivši time cilj koje su same sebi postavile – prikupiti 100 bodova! Seniorskoj ekipi Zagrebačkih pahuljica nastup na Zagreb Snowflakes Trophy-ju posljednja je priprema pred odlazak na Svjetsko seniorsko prvenstvo u Budimpeštu.

Atmosfera u Ledenoj, pratećim prostorima, ali i oko Doma sportova tijekom dva dana natjecanja bila je izuzetno svečana i živa, kako i dolikuje ovakvoj manifestaciji. Natjecanje je svečano otvorio gradonačelnik Bandić i gđa. Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza istaknuvši tradicionalnu privrženost Zagreba klizačkim sportovima i poželjevši dobrodošlicu svim ekipama i navijačima. Među drugim štandovima našao se i majicama, olovkama, knjigama i različitim suvenirima, dobro opskrbljen štand Zagrebačkih pahuljica. Vrijedni volonteri su razvodili ekipa i bili na usluzi za bilo kakvu informaciju posjetiteljima. No najviše posla čini se imale su kadetkinje prikupljajući potpise klizačica iz različitih zemalja svijeta.

Fotografije naših ekipa na 14. ISU Synchronized Skating Junior World Challenge Cup-u 2016, odnosno 13. Zagreb Snowflakes Trophy-ju pogledajte u našoj galeriji.

Širi izbor fotografija dostupan je na ovom linku.

Rezultati natjecanja dostupni su na stranicama Hrvatskog klizačkog saveza.

Podijeli:

Nedavne objave:

13. Memorijal Lare Đerić

U spomen na Laru Đerić u ledenoj dvorani Zagrebačkog velesajma 22. i 23. listopada održan je 13. klizački memorijal koji

POZIV NA SKUPŠTINU

[embeddoc url=”https://zagrebsnowflakes.com/wp-content/uploads/2022/05/Poziv-na-skupstinu-2022.pdf”]