Izvanredan nastup Zagrebačkih pahuljica u Salzubrgu

Od 22. do 24. siječnja 2015., već gotovo tradicionalno, dvije su naše ekipe, seniorska i kadetkinja A, sudjelovale na natjecanju „Mozart cup“ koje se održava u Salzburgu u Austriji. Ove je godine sudjelovalo 68 ekipa u ISU kategorijama (senior, junior, advanced novice, basic novice a, basic novice b) i Interclub kategorijama (Adult, Mixed age).

[metaslider id=992]

Kadetkinje A su nastupile već prvog dana natjecanja i u svojoj su kategoriji osvojile 3. mjesto, dok su seniorke nastupile s oba programa (kratkim i slobodnim) i ukupno osvojile 11. mjesto. Kako je to bilo prvo međunarodno natjecanje i jednoj i drugoj ekipi u ovoj sezoni, postignuća su, seniorkama dobra provjera pred Svjetsko prvenstvo u Kanadi, a kadetkinjama A pozitivan vjetar u leđa i daljnji kvalitetni rad.

Zajednički odlazak na jedno ovako veliko natjecanje, popraćeno je i zajedničkim druženjem, međusobnim bodrenjem i navijanjem ekipa te prilikom za upoznavanje stranih gradova i kultura. Tako su djevojke zajedno posjetile jedan od najstarijih rudnika soli na svijetu u obližnjem Halleinu, a kadetkinje A i rodnu kuću jednog od najvećih skladatelja u povijesti – W.A.Mozarta. S obzirom na tako veliki broj natjecateljica, bilo je predivno gledati uvijek punu dvoranu i bodrenje svih ekipa međusobno te su sigurno produbljena i stečena nova prijateljstva među klizačicama.

Podijeli:

Nedavne objave:

13. Memorijal Lare Đerić

U spomen na Laru Đerić u ledenoj dvorani Zagrebačkog velesajma 22. i 23. listopada održan je 13. klizački memorijal koji

POZIV NA SKUPŠTINU

[embeddoc url=”https://zagrebsnowflakes.com/wp-content/uploads/2022/05/Poziv-na-skupstinu-2022.pdf”]