Svjetskih prvenstava

U Rouenu (Francuska) 2002., u Ottawi (Kanada) 2003., u Zagrebu (Hrvatska) 2004.i 2009., u Goteborgu (Švedska) 2005. i 2012., u Pragu (Češka) 2006., u Londonu (Kanada) 2007., u Budimpešti (Mađarska) 2008., u Coloradu (SAD) 2010., u Helsinki (Finska) 2011., u Boston (SAD) 2013. i u Courmayeur (Italija) 2014. godine.

Članica

U seniorskoj (od 16 do 26 godina), juniorskoj (12 do 19 godina), mlađoj juniorskoj (10 do 15 godina), kadetskoj A i B ekipi, mixed age ekipi te sinkro-školi, u najmlađoj, ali u svijetu najprivlačnijoj i najatraktivnijoj disciplini klizačkog sporta s oko 500 ekipa u 30 zemalja na svim kontinentima.

Sezona seniorske ekipe

Koja je započela 25.07.2014. dolaskom trenerice svjetskih prvakinja Anu Oksanen, koja je koreografirala kratki i slobodni program. Za kratki program odabrale su pjesmu ‘I like to move it’ iz animiranog filma ‘Madagaskar’, a za slobodni nekoliko pjesama iz mjuzikla ‘Tarzan’.

Seniorke

Naše seniorke su članice Hrvatske reprezentacije i imaju status vrhunskih sportašica Hrvatske treće kategorije, po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. Dvije godine su imale status druge kategorije. Zaslužile su ga odličnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Kanadi (London, 2007.), kad su osvojile 16. mjesto a u poretku zemalja bile 8. u Europi i 11. u svijetu (po pet najuspješnijih zemalja s prethodnog prvenstva nastupaju sa po dvije ekipe). Iza nas su ostali najbolji sastavi klizački daleko razvijenijih zemalja: Francuske, Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Australije… Samo mjesto ispred bile su najbolje klizačice Italije, dva mjesta više – Čehinje a tri mjesta – reprezentativke Japana. Tri godine ranije, na Svjetskom prvenstvu održanom u Zagrebu 2004., „Pahuljice“ su zauzele 17. mjesto… Trenutno zauzimamo 15 mjesto na rang listi ISU.

 


Juniorke

Naše juniorke su započele sezonu 25.08.2014. kada je osmišljena koreografija za kratki program na pjesmu „Linđo“ i slobodni program na nekoliko pjesama iz crtića „Mačak u čizmama“. Ove sezone, naš juniorski sastav imat će priliku klizati i natjecati se na najvećem juniorskom natjecanju pred domaćom publikom i na domaćem klizalištu. Vrlo smo ponosni što ćemo ugostiti najbolje svjetske juniorske ekipe 13. – 14. ožujka 2015. u Zagrebu, a među njima će biti i naš juniorski sastav koji se naporno priprema za tako veliki događaj.


Od 2001. godine

Imamo i „svoje“ ISU natjecanje, popularni „ Trofej zagrebačkih pahujica“. 2003. godine održan je treći Trofej Zagrebačkih pahuljica, prvi put za sve uzraste: seniorke, juniorke i kadetkinje. Nastupile su 23 ekipe iz 10 zemalja.

PRIVLAČIMO I VELIKU MEDIJSKU POZORNOST, pa je tako tijekom proteklih 16 godina objavljeno oko 700 priloga u dnevnicima i tjednicima, napravljeno oko 160 radijskih i 90 televizijskih emisija, priloga i reportaža. Svjetsko prvenstvo 2009. je izravno prenošeno oba dana u najgledanijim terminima, a ljubitelji ovog prekrasnog sporta su uz TV ekrane uživali pet sati. Naš klub, njegov način rada i njegovi uspjesi bili su i tema broja (četiri stranice) jedinog svjetskog specijaliziranog magazina za sinkronizirano klizanje, američkog “Synchronized Skating Magazine”, nakon Svjetskog prvenstva u Zagrebu, u lipnju 2004.

OBA SVJETSKA PRVENSTVA SU MEĐU NAJVEĆIM I NAJATRAKTIVNIJIM SPORTSKIM PRIREDBAMA IKAD ODRŽANIM U NAŠOJ ZEMLJI: po broju natjecatelja, po predivnoj atmosferi u čitavom gradu, po blizu 1500 gostiju iz tridesetak zemalja sa svih strana svijeta, po gotovo 10.000 oduševljenih promatrača na oba dana prepunim tribinama Doma sportova, po odličnom medijskom tretmanu… U potpunosti je uspjelo zahvaljujući silnom entuzijazmu organizacijskog tima sa samo jednim profesionalcem i blizu 200 volontera okupljenih oko našeg kluba. Počasni pokrovitelj oba prvenstva je bio predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić…

NAJUSPJEŠNIJI SMO I NAJBOLJE ORGANIZIRANI KLUB sinkroniziranog klizanja u ovom dijelu Europe, klub koji najbolje u čitavom svijetu organizira natjecanja u ovom sportu.

NAŠE NAJMLAĐE KLIZAČICE SU ZVIJEZDE MINI KLIZALIŠTA ŠIROM HRVATSKE. Male “Pahuljice” su nekoliko puta bile među glavnim atrakcijama bogatog predbožićnog programa u organizaciji grada Zagreba i Turističkog ureda grada Zagreba, ali i otvaranja sezone klizanja na malim klizalištima u Rijeci, Šibeniku, na Krku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Požegi, Delnice…

“ZAGREBAČKE PAHULJICE” SU ODUŠEVLJAVALE I PREDSJEDNIKA MESIĆA, KOJI JE POSTAO VELIKI ZALJUBLJENIK U OVAJ SPORT. Nekoliko puta je primio organizatore Trofeja Zagrebačkih pahuljica, a 2004. je prvi i jedini put dosad jednu sportsku ekipu službeno susreo čak dvaput u samo mjesec i pol dana. Nakon što je otvorio Svjetsko prvenstvo, predsjednik Mesić je “Pahuljice” osobno pozdravio u VIP salonu Doma sportova, zaželio im sreću, primio prigodne poklone, potom se s njima se slikao, te ih pozvao na sok, u svoj ured, nakon Prvenstva. Sa zadovoljstvom je održao obećanje…

KRASE NAS ENTUZIJAZAM I OZBILJNOST, te želja da i klizačicama ali i njihovim roditeljima sport postane dio i način života, da na ledu i uz led shvate kako sport izgrađuje osobnost, izvodi na pravi put, usađuje radne navike i stvara zdrave ličnosti.


PONOSNI SMO NA SVOJE KLIZAČICE, sve uzorne učenice i studentice, koje svaki kolovoz, dok drugi uživaju na moru, treniraju po pet sati dnevno, uvježbavajući programe za novu sezonu.


Puno ulažemo u stručni rad i napredak naših, Hrvatskih trenera

Potičemo njihovo školovanje; šaljemo ih na seminare u inozemstvo; a tijekom ljeta, na kampu u Zagrebu, zajedno s klizačicama, rade s vrhunskih stranim stručnjacima. Prvih sedam sezona, od osnutka kluba 1997. do 2004. godine, prva trenerica bila je Kristina Blat. Sljedeće 4 godine, od 2004. do 2008., te ponovo 2009./2010. njena pomoćnica i klizačica Danka Đurašević (3 svjetska prvenstva, 37 nastupa). U 2008/2009. sezoni seniorski i juniorski sastav vodila je dugogodišnja klizačica i Dankina asistentica, Sara Perl (98 nastupa, 6 SP-a)…. Posljednjih pet sezona seniorsku ekipu vodi trenerica Sandra Pavičić (75 nastupa za seniorsku ekipu, 5 SP-a). Juniorke i mlađe juniorke vodi Ozana Miljković (67 nastupa, 5 SP-a), a Nataša Bahat (52 nastupa, 5 SPa) vodi kadetkinje B i pomoćna je trenerica seniorki i mlađih juniorki. S nama je i nekad vrlo uspješna umjetnička klizačica Ivana Gagro, koja je još od 1998. pomoćna trenerica za koreografiju, kao i Vanja Botički (do 2004. sudionica triju svjetskih prvenstava) vrstan klizački pedagog, inače odgajateljica u vrtiću, koja je (i opet će) oduševljavala koreografijom i izvedbom svojih, najmlađih „pahuljica“. 


NAŠ OZBILJAN RAD, NAPREDAK I REZULTATI „STVORILI“ SU I PRVOG HRVATSKOG SUCA NAJVIŠEG ISU REJTINGA. Josip „Joško“ Cerovac je sudio u Kanadi 2007., i ušao u povijest kao prvi Hrvat koji je „dijelio pravdu“ na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju. Sudio je i u Zagrebu 2009.

IMAMO I KLUPSKU ZNAČKU, A ZA SVAKI KLUPSKI ROĐENDAN, UOČI BOŽIĆA I NOVE GODINE, IZDAJEMO KALENDAR, I GODIŠNJU PUBLIKACIJU O KLUBU (do 2009). Tako smo prepoznatljivi i po važnim “sitnicama” koje vesele sve naše članice i koje oduševljavaju njihove sportske prijateljice diljem svijeta. Naša značka i naše godišnje publikacije, tiskane na hrvatskom i engleskom jeziku, u rukama su mnogih zagrebačkih ljubitelja sinkroniziranog klizanja, ali i klizačica i klizačkih dužnosnika na svim kontinentima.

MNOGI NAM POMAŽU, MNOGI SU S NAMA, I SPONZORI I NAJUGLEDNIJE GRADSKE I DRŽAVNE SPORTSKE INSTITUCIJE: Sportski savez grada Zagreba, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Nikoga nismo razočarali. Uvjereni smo da će nas oni, ali i mnogi drugi, podržavati i u drugom desetljeću klupskog života. Cijenit ćemo to, trudeći se da svakodnevno pokazujemo najljepše strane bavljenja ovim prekrasnim sportom.

Želiš postati pahuljica?

Sviđa ti se što si pročitao, želiš postati dio našeg tima? Pošalji nam svoje podatke i pridruži nam se 🙂

Prijavi se!
Share This