Svjetskih prvenstava

U Rouenu (Francuska) 2002., u Ottawi (Kanada) 2003., u Zagrebu (Hrvatska) 2004.i 2009., u Goteborgu (Švedska) 2005. i 2012., u Pragu (Češka) 2006., u Londonu (Kanada) 2007., u Budimpešti (Mađarska) 2008., u Coloradu (SAD) 2010., u Helsinki (Finska) 2011., u Boston (SAD) 2013., u Courmayeur (Italija) 2014. godine, u Hamiltonu (Kanada) 2015. godine, u Budimpešti (Mađarska) 2016. godine i u Colorado Springsu (USA) 2017. godine. 

Članica

Brojimo čak 180 članica u 7 ekipa – seniorskoj, juniorskoj, mlađoj juniorskoj, kadetskoj A i B ekipi, mixed age ekipi, te u sinkro-školi. U jednoj od najatraktivnijih disciplina klizačkog svijeta, sinkronizirano klizanje obuhvaća 5o0 ekipa u preko trideset zemalja svijeta. 

Sezona seniorske ekipe

I ove godine seniorska ekipa imala je prilike raditi s trenericom svjetskih prvakinja, Finkinjom Anu Oksanen koja je zaslužna za koreografiranje ovogodišnjih programa. Glavna trenerica Nataša Bahat u konzultacijama s finskom trenericom odabrala je za ovu sezonu sljedeće muzike: za kratki program pjesmu ‘The Five Strings ft. Alex Boye – Amazing Grace‘, a za slobodni kompilaciju pjesama iz filma ‘The Man from U.N.C.L.E.’. 

Seniorke

Naše seniorke su članice Hrvatske reprezentacije i imaju status vrhunskih sportašica Hrvatske treće kategorije, po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. Sezonu su započele 10. kolovoza 2017. godine s ljetnim pripremama na kojima su imale prilike raditi s finskom trenericom Anu Oksanen, kanadskom trenericom Anne Schelter i češkom trenericom Verom Paulusovom. Hrvatske reprezentativke imale su prilike nastupati čak na 17 svjetskih prvenstva, te svoju dobru pripremljenost pokazati odličnim odličnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Kanadi (London, 2007.), kad su osvojile 16. mjesto a u poretku zemalja bile 8. u Europi i 11. u svijetu (po pet najuspješnijih zemalja s prethodnog prvenstva nastupaju sa po dvije ekipe). Ove godine očekuje ih svjetsko prvenstvo u Stockholmu (Švedska).


Juniorke

Juniorska ekipa započela je sezonu 19.8.2017. s ljetnim kampom kanadske trenerice Anne Schelter. Našim juniorkama ova sezona posebna je po Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati 16. – 17. ožujka 2018. u Zagrebu. Hrvatsku će predstavljati s kratkim i slobodnim programom. Kratki program kližu na pjesmu kralja popa, Michaela Jacksona ‘A Place With No Name ‘, a slobodni na kompilaciju pjesama iz super popularnog filma ‘Prljavi ples’. Ova mlada ekipa ima 23 članice, a glavna trenerica im je Ozana Miljković.


Od 2001. godine

Imamo i „svoje“ ISU natjecanje, popularni „ Trofej zagrebačkih pahujica“. 2003. godine održan je treći Trofej Zagrebačkih pahuljica, prvi put za sve uzraste: seniorke, juniorke i kadetkinje. Nastupile su 23 ekipe iz 10 zemalja.

PRIVLAČIMO I VELIKU MEDIJSKU POZORNOST, pa je tako tijekom proteklih 16 godina objavljeno oko 700 priloga u dnevnicima i tjednicima, napravljeno oko 160 radijskih i 90 televizijskih emisija, priloga i reportaža. Svjetsko prvenstvo 2009. je izravno prenošeno oba dana u najgledanijim terminima, a ljubitelji ovog prekrasnog sporta su uz TV ekrane uživali pet sati. Naš klub, njegov način rada i njegovi uspjesi bili su i tema broja (četiri stranice) jedinog svjetskog specijaliziranog magazina za sinkronizirano klizanje, američkog “Synchronized Skating Magazine”, nakon Svjetskog prvenstva u Zagrebu, u lipnju 2004.

OBA SVJETSKA PRVENSTVA SU MEĐU NAJVEĆIM I NAJATRAKTIVNIJIM SPORTSKIM PRIREDBAMA IKAD ODRŽANIM U NAŠOJ ZEMLJI: po broju natjecatelja, po predivnoj atmosferi u čitavom gradu, po blizu 1500 gostiju iz tridesetak zemalja sa svih strana svijeta, po gotovo 10.000 oduševljenih promatrača na oba dana prepunim tribinama Doma sportova, po odličnom medijskom tretmanu… U potpunosti je uspjelo zahvaljujući silnom entuzijazmu organizacijskog tima sa samo jednim profesionalcem i blizu 200 volontera okupljenih oko našeg kluba. Počasni pokrovitelj oba prvenstva je bio predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić…

NAJUSPJEŠNIJI SMO I NAJBOLJE ORGANIZIRANI KLUB sinkroniziranog klizanja u ovom dijelu Europe, klub koji najbolje u čitavom svijetu organizira natjecanja u ovom sportu.

NAŠE NAJMLAĐE KLIZAČICE SU ZVIJEZDE MINI KLIZALIŠTA ŠIROM HRVATSKE. Male “Pahuljice” su nekoliko puta bile među glavnim atrakcijama bogatog predbožićnog programa u organizaciji grada Zagreba i Turističkog ureda grada Zagreba, ali i otvaranja sezone klizanja na malim klizalištima u Rijeci, Šibeniku, na Krku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Požegi, Delnice…

S obzirom na to da je sinkronizirano klizanje relativno mladi sport u Hrvatskoj, trudimo se privuči što veću medijsku pozornost i približiti ga drugima. Nadamo se i da u tome uspijevamo, a brojke nam svakako idu u korist. Tijekom proteklih 20 godina objavljeno je oko 700 priloga u dnevnicima i tjednicima, te su napravljene brojne radijske i televizijske emisije

Jedini smo klub u povijesti sporta koji je zahvaljujući potpori Međunarodne klizačke organizacije, uspio organizirati čak dva svjetska seniorska prvenstva. Ponosni smo što smo ove godine domaćini također drugog, svjetskog juniorskog prvenstva. 


PONOSNI SMO NA SVOJE KLIZAČICE, sve uzorne učenice i studentice, koje svaki kolovoz, dok drugi uživaju na moru, treniraju po pet sati dnevno, uvježbavajući programe za novu sezonu.


Puno ulažemo u stručni rad i napredak naših, Hrvatskih trenera

Puno ulažemo u stručni rad i napredak naših trenera, šaljemo ih na seminare u inozemstvo, a tijekom ljeta rade s vrhunskim stranim stručnjacima. Tijekom godina mijenjali su se i treneri. Prvih sedam sezona, od osnutka kluba 1997. do 2004. godine, prva trenerica bila je Kristina Blat. Sljedeće 4 godine, od 2004. do 2008., te ponovo 2009./2010. njena pomoćnica i klizačica Danka Đurašević (3 svjetska prvenstva, 37 nastupa). U 2008/2009. sezoni seniorski i juniorski sastav vodila je dugogodišnja klizačica i Dankina asistentica, Sara Perl. Zatim je pet sezona seniorsku ekipu vodila trenerica Sandra Pavičić, a od 2015. na čelu seniorske ekipe je Nataša Bahat. Juniorsku ekipu vodi  Ozana Miljković (67 nastupa, 5 SP-a). S nama je i nekad vrlo uspješna umjetnička klizačica Ivana Gagro, koja je još od 1998. pomoćna trenerica za koreografiju. 


NAŠ OZBILJAN RAD, NAPREDAK I REZULTATI „STVORILI“ SU I PRVOG HRVATSKOG SUCA NAJVIŠEG ISU REJTINGA. Josip „Joško“ Cerovac je sudio u Kanadi 2007., i ušao u povijest kao prvi Hrvat koji je „dijelio pravdu“ na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju. Sudio je i u Zagrebu 2009.

IMAMO I KLUPSKU ZNAČKU, A ZA SVAKI KLUPSKI ROĐENDAN, UOČI BOŽIĆA I NOVE GODINE, IZDAJEMO KALENDAR, I GODIŠNJU PUBLIKACIJU O KLUBU (do 2009). Tako smo prepoznatljivi i po važnim “sitnicama” koje vesele sve naše članice i koje oduševljavaju njihove sportske prijateljice diljem svijeta. Naša značka i naše godišnje publikacije, tiskane na hrvatskom i engleskom jeziku, u rukama su mnogih zagrebačkih ljubitelja sinkroniziranog klizanja, ali i klizačica i klizačkih dužnosnika na svim kontinentima.

MNOGI NAM POMAŽU, MNOGI SU S NAMA, I SPONZORI I NAJUGLEDNIJE GRADSKE I DRŽAVNE SPORTSKE INSTITUCIJE: Sportski savez grada Zagreba, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Nikoga nismo razočarali. Uvjereni smo da će nas oni, ali i mnogi drugi, podržavati i u drugom desetljeću klupskog života. Cijenit ćemo to, trudeći se da svakodnevno pokazujemo najljepše strane bavljenja ovim prekrasnim sportom.

Želiš postati pahuljica?

Sviđa ti se što si pročitao, želiš postati dio našeg tima? Pošalji nam svoje podatke i pridruži nam se 🙂

Prijavi se!
Share This