Volim trčanje

 

 

Pahuljice na kros utrci Volim trčanje

Moderan način života većinu nas veže uz uredske stolice, automobilska sjedala, školske klupe i udoban kućni namještaj u koji ćemo se na posljetku radnog/školskog dana rado uvaliti sa nekim lap-topom, I-pedom ili sličnim tehnološkim „čudom“ u krilu. Sve ovo za posljedicu ima da smo fizički nedovoljno aktivni i da se općenito sve manje krećemo. Kretanje je najelementarniji oblik fizičke aktivnosti kojim se može baviti svaka fizički iole zdrava osoba, a trčanje je svakako jedan od najatraktivnijih oblika kretanja. Trčati se može bilo gdje i bilo kad. Jedino što nam treba su par dobrih tenisica i dobra volja. Upravo u smislu promocije kretanja, kao jednog od osnovnih preduvjeta očuvanja zdravlja, već osmu godinu za redom u Zagrebu se održala sportsko-rekreativno-edukativna manifestacija pod nazivom „Volim trčanje“.

S fondom od 200-tinjak sati treninga godišnje od kojih mnoge odrade baš sve, naše klizačica nemaju problema s nedovoljnom fizičkom aktivnošću, a znamo li da od toga polovina otpada na led, niti sa kretanjem. Ako pretpostavimo da se na ledu kreću samo dvostruko brže od prosječne brzine ljudskog hoda, ispada da svaka klizačica godišnje u sklopu treninga „prekliže“ otprilike 1000 kliometara, dakle otprilike od Doma sportova u Zagrebu do splitske Arene i nazad, pa čak i nešto više!

Sudjelovanjem na kros utrci koja se 14.6.2015. u sklopu cjelokupne manifestacije održala na savskom nasipu kod Boćarskog doma, kadetska B ekipa predstavljala je klub Zagrebačkih pahuljica i podržala ovu hvale vrijednu inicijativu. Drugu godinu za redom cure su u konkurenciji svojih vršnjaka, a neke i u društvu svoje braće i sestara, trčale na 500, odnosno 800 metara. U skladu sa sportskim duhom koji ih krasi Pahuljice su usprkos čistoj simboličnosti ovog natjecanja dale sve od sebe. U klupskim majicama obilježenim prepoznatljivim klupskom znakovljem sa simpatičnim i prepoznatljivim „Ajmo cureeee!!!“ transparentom, ponovno su privukle pozornost ostalih sudionika i medija koji su pratili događanje.

Fotografije pogledajte u Galeriji.